Keepertrøbbel!

Mange vil nok løfte øyebryna ovenfor et par ting ved denne serierunden: hvorfor spilles kampen på en søndag, og hvorfor i alle dager klarer vi ikke å hoste opp en skikkelig keeper??
- Kampflyttinga skyldes enkelt og greit at svært mange sentrale karer ikke hadde mulighet til å stille fredag kveld. Vi ønsket å holde kampen innenfor helga slik at Torkil fikk vært med- og dermed valgte vi søndagen, noe Askim gikk med på.
- Keeperproblemet dukket opp etter forrige serierunde da Vitas pådro seg sitt 3. gule kort. Kampen var allerede flyttet til søndagen av kjente grunner og jobben med å skaffe ny keeper startet. Men det skulle vise seg å ikke være lett da andremålmann Marius Eikaas var utilgjengelig og situasjonen var akkurat den samme for våre tre guttekeepere.(Å bruke en unggutt i en kamp som dette ville muligens vært uklokt uansett). Erik Tornes meldte overgang i sommer og var ikke tilgjengelig og dermed måtte vi se på hvem som var den beste dårlige løsningen. Mats Bakurowitz stilte sporty opp på meget kort varsel med sin erfaring fra håndballbanen og en småskadet Anders Krokeide meldte seg som backup til backupen. Kampen kunne starte!

Kampens første 45

Vi holdt unna de første fem minuttene denne gangen, og basert på spillet de første 15 minuttene så dette ut til å bli en jevn men upresis batalje. Begge lag kåla endel med sine fremspill og sleit med å få tempo på spillet, og vi har to gode muligheter ved Sava til å ta ledelsen. Først ruller vi spillet fint over mot venstre der Sava mottar ballen og skyter- ballen ble slått til corner. Ikke lenge etterpå forsøker samme mann seg med et frispark fra 25 meter, men presisjonen gikk ut over kraften og Askims keeper kunne plukke skuddet relativt enkelt. Da klokka viste 15 minutter kom Askim til sin første sjanse. Fra skrått hold kom en meget velplasert avslutning som sneik seg inn nede ved motsatt stolperot. Muligens en ball en Vitas i storslag hadde tatt, men keeper Bakurowitz  frigis i denne situasjonen- avslutningen var god. Ikke bare var den god, den traff også av-bryteren i Trø/Bå laget: Fem minutter senere sto det 4-0! Stakkars Mats kunne lite gjøre med alle bortsett fra ett av målene, det var total blackout i vårt defensive spill som slapp AFK igjennom gang på gang. Faktisk kunne det sett enda værre ut om ikke unge Bakurowitz hadde trekt frem to-tre gode redninger en mot en.

Å ligge under er vi ikke uvante med, og selv om det skorter på rutine og ferdigheter til tider i laget vårt denne høsten kan ingen ta ifra oss innsatsen og moralen. På 4-0 tar vi oss sammen igjen og begynner å komme til sjanser. Spesielt vår unge høyreside med Simen Støten og Ulrik Hansen har mange gode involveringer og tør spille ballen seg i mellom. Spiss Christoffer Larsen kommer til våre to største sjanser i perioden, den største omtrent på blank kasse etter glimrende forarbeid av Sava. Begge gangene stryker ballen lengste stolpe og går ut. På tampen av den første omgangen er keepervikaren vår igjen uheldig og gir en retur som kansje Vitas hadde klart seg foruten. Returen settes rett i mål av en Askimkar og de får 5-0 til pause, etter å ha scoret på 5 av 7-8 muligheter. Vi derimot gikk målløse i garderoben med 4-5 gode,brente sjanser.

2.nd half

Vi stiller oss ikke uforstående til at Mats ikke syntes det var noe ålreit å vokte målet mer- etter et par feil brer usikkerheten seg og han nektet plent å ta på seg hanskene etter pause. Dermed delte vi byrden mellom backupløsningene og Kroken stelte seg mellom stengene i andre omgang. Mats fikk de siste 45 som spiss, 45 minutter som artet seg mye som de første- dog med litt færre mål. Vi hadde initiativet de første 15-20 minuttene her også. Espen W begynte å slå seg løs på venstrekanten og Håvard og Truls satte frem brystkassa skikkelig sentralt på midten. Espen hadde to avslutninger og Stian Filtvedt hadde en i denne perioden, men vi skyter utenfor og rett på keeper fra skrått hold- avslutningsferdighetene i årets Trø/Bå utgave er rett og slett for veike. Askim forsøker å utnytte "vår egen" Emil Sætra ute på sin venstrekant gjennom hele omgangen, og samarbeidet Sætra/Wamli(begge eks. Trø/Bå) var det som ga oss størst utfordringer.
Omgangen var halvspilt da deres polske spiss kom alene igjennom med keeper. En svak avslutning ble enkelt lest av keeper Kroken, men så var det dette med å få ballen unna da og ikke bare stoppe den. En noe klønete retur havnet i beina på fremadstormende menn i blått og ble hamret i mål, 6-0. Ikke alt for lenge etterpå kommer Sætra/Wamli seg fri på kanten og slår godt inn på bakerste stolpe der ballen blir ekspedert kontant i nota til 7-0. Dette var også de eneste gode mulighetene Askim kom til i andre omgang, alt annet ble klarert eller plukket ned av keeper før det ble farlig. Vi for vår del kom aldri på noen bølge nummer to i andreomgang og måtte gå målløse av banen- igjen. Verdt å nevne er det at Askims midtstopper ble utvist i sluttminuttene for to gule kort i løpet av andreomgang, hvorav det første for det dommeren mente var viljehands og det andre for en takling med knottene først. Det første kortet kan sikkert diskuteres, men om noen kaktus skal deles ut tilfaller den Askims harde forsvarsspiller: det er bare klønete å få to gule i en kamp der du vinner hele 7-0, laget ditt kjemper for opprykk og det gjenstår 5 serierunder.

Vi håper for Askims del at de klarer å erstatte stopperen sin til neste kamp og at de får med seg nok poeng i serieavslutningen- det er voldsomt jevnt i toppen. For vår del er situasjonen uendret helt i bunnen av tabellen, og det skal mer enn ett under til for at vi spiller i 4.divisjon til året. Med oss kommer vi uansett til å ha unggutter som Simen Støten og Ulrik Hansen, som på tross av lagets tabellposisjon og prestasjoner jobber og sliter og gjør det de kan for at laget skal prestere. De vokser for hver kamp, og det blir klubbens jobb foran neste sesong og i årene som kommer at disse gutta får med seg flere på sin alder og får trene og spille fotball i gult og blått i ryddige og seriøse former- hvis ikke kan seniorfotballen for drukne og overlates til våre naboklubber.

Neste mulighet for å ta noen flere poeng, score noen mål og dele ut noen kaktuser er kommende fredag hjemme mot Selbak, et av høstens formlag.

Trøgstad/Båstads lag: Mats Bakurowitz, SImen Støten, Per Rikard Sandvik, Torkil Karlsrud, Espen Wiig, Andrei Savotskin, Håvard Langsrud, Truls Krogh, Ulrik Hansen, Stian Filtvedt, Christoffer Larsen
Benyttede innbyttere: Anders Krokeide, Morten Haugen, Aleksander Skjæringrud