Slideshow forside

Årets lagbilde 2018

Unødvendig bortetap:

Slurv og sjansesløseri serverer Ekholt tre poeng!

Ekholt BK - Trø/Bå FK: 3-2 (1-1): Revansjere 16. maitapet var målet for kvelden når vi møtte Ekholt fra Moss mandag kveld. Dessverre var det flere faktorer som gjorde at det ikke gikk som vi ønsket. Kort fortalt; ti forfall i troppen, sykdom på flere av de som var med, slurv på basisferdigheter som mottak og pasninger samt en svak uttelling på målsjansene våre.

| Mer++

Ekholt er et sted vi ikke har besøkt siden den mye omtalte kampen for fire år siden, da Rune Baastad brakk foten og avsluttet karrieren i en amper forestilling. Temperaturen underveis i 2018-utgaven av samme kamp var vesentlig lavere. Kort oppsummert må dette beskrives som et rot fra ende til annen; svært lite finspill fra hjemmelaget, mange svake involveringer fra bortelaget og dessverre en uttellingsprosent som er mange titalls prosent for lav for å vinne fotballkamper.

La det forøvrig være sagt; alle lag i 6. divisjon (og høyere for den saks skyld) hadde merket på rytme og samspill om man hadde 10!! forfall til en kamp. Dette antallet passerte vi faktisk idag grunnet hhv. skader, jobb og karantener. Legg til at ett par av gutta spiller 90 minutter med feber så er dette selvsagt medvirkende faktorer til at man ikke er helt på topp.....MEN denne kampen burde vært vunnet læll.

- - -

FØRSTE OMGANG:

Som beskrevet over så tar det ikke mange minuttene av kampen før man kan gi analysen kaos. Det velkjente engelske begrepet "kick and run" kan brukes om mye av matchen, dessverre. Dog de gangen vi får til å spille noen kombinasjoner langs bakken så blir det farlig, stort sett hver gang. Første scoringen til Ekholt kommer etter en corner, vi plukker ikke opp (et kjent problem etterhvert) og 1-0.

Vi kunne både tatt ledelsen før denne scoringen og snudd kampen til ledelse etter scoringen med sjansene vi skaper. Eivind og Peder kombinerer tidvis meget bra og sistnevnte kom gjentatte ganger alene med keeper, men denne mandagen i Moss var "den dagen" for Peder som ikke får scoringen han burde hatt og hadde fortjent. I steden er det Eivind som tar ansvar i feltet etter en drøy halvtime spilt. Fra 7-8 meter kliner han ballen i krysset til 1-1.

Før pause har vi også en annulert scoring fra Peder, denne blåses av for offside.

PAUSE: 1-1

- - -

ANDRE OMGANG:

Når andre omgang sparkes i gang er det med en voldsom tro innad i laget på at "dette tar vi". Kanskje i overkant all den tid vi fortsetter å gjøre enkle feil, gi de overganger og til tider store bakrom. Kun syv minutter ut i omgangen glipper det for oss og de setter inn 2-1 ledelse, igjen må det jaktes og vi trenger minst to scoringer for å få med oss tre poeng.

Bare minutter senere er det Eivind som er på dribleraid i Ekholts sekstenmeter, der blir han meiet ned og vi får straffe. I og med at Eivind blir tatt så sender vi en annen rutinert kar til å ta straffen; og Kroken viser at straffer er enkelt. 2-2.

Nå må vi vel ta tak i denne kampen og drepe spenningen.....eller??

Men neida; denne kampen er mer eller mindre lik seg selv i samtlige 90 minutter og det betyr at vi brenner våre store sjanser samt slipper til Ekholt og nok en gang glipper det for oss bakover. Etter snaue 70 minutter så sitter den igjen til 3-2 Ekholt og flere mål blir det ikke.

SLUTT 3-2

- - -

Til tross for at vi mener vi blir snytt for en straffe sent i andre omgang og at Ekholt bruker ulovlig lang tid på alt de foretar seg i siste halvdel av omgangen så må vi bare se oss i speilet når det kommer til dette tapet. Vi klarer ikke sette noe spesielt press på hjemmelaget siste ti-femten minuttene og kampen burde vært vunnet lenge før vi står med ryggen mot veggen i sluttminuttene.

Et surt og ekstremt unødvendig tap. Ja, vi har mange forfall, spillere i uvante posisjoner etc. Men vi har også drøssevis av sjanser til å drepe denne kampen og for keepere og spisser blir det ekstra synlig når man ikke har dagen - idag ble det angrepet som hadde denne dagen. Det er det bare å glemme fortest mulig, neste mandag er det ny kamp og da har vi forhåpentligvis en bredere tropp med flere fra a-troppen tilbake.