Slideshow forside

Innmarsj

Ørje IL spolerte festen:

Serielederen ble for sterke 16. mai!

Trø/Bå FK - Ørje IL: 1-2 (0-1): FDet var en perfekt dag for fotball; 16. mai, fint vær, mye folk, besøk av russen og ikke minst to lokale lag i toppen av sin divisjon. Dessverre for hjemmelaget så var serieleder Ørje et lite hakk vassere over hele linja og kampen ender med fortjent borteseier.

| Mer++

Alt var klart for 16. maifest på kunstgresset og drøye 200 publikummere hadde funnet veien til Trøgstad KG denne maikvelden. Alt var som nevnt tidligere på plass for en særdeles bra fotballkveld, og det ble en spennende kamp som innehold nerver, dueller og intensitet samt at en ingrediens som finspill var som forventet mer eller mindre fraværende.

Første omgang

Når kampen så blåses i gang er det stillingskrig som kan beskrive store deler av starten, det er dueller og svake pasninger over en lav sko. Det kunne startet vanvitting bra for hjemmelaget når Skughei, som for anledningen var flyttet inn i 10er-rollen Lars Erik pleier å ha, brenner av et skudd som keeper får slått ut til corner. På den påfølgende corneren er det også nære scoring, men uten tellende resultat og fortsatt 0-0.

Kampen bølger litt frem og tilbake, men det er Ørje som har ballen mest, vil litt mer enn hjemmelaget og kommer seg på rett siden i alle dueller. Det er dog ikke de helt store sjansene til noen av lagene før det etter ca. halvtimen blir tildelt frispark til Ørje på rundt 18 meter. Skuddet går via muren og setter vår keeper Morten Nesset fullstendig ut av spill, 0-1 til Ørje.

To minutter etter scoringen har vi corner, en mulighet vi benytter svært dårlig og sluttresultatet av denne er av vi skaper en fantastisk mulighet for Ørje til å kontre. Det gjør de svært godt og alt blir gjort riktig frem til avslutningen. Her er det nemlig en Trø/Bå-keeper som har fått nok og henter frem en flott benparade og avverger 0-2.

Omgangen fortsetter i samme spor til dommeren blåser av for pause og Ørje leder 1-0.

PAUSE: 0-1

Andre omgang

Eneste fokuset i pausen for hjemmelaget er at man har alle muligheter dersom man klarer å melde seg på i duellspillet, la ballen gå langs bakken samt flytte ballen og beina hurtigere. Og selv om kampen fortsetter på mange områder likt som første omgang klarer hjemmelaget å holde ballen mer langs bakken med noe større tempo og etter 60 spilte minutter så får vi et frispark på 30-35 meter som en konsekvens av nevnte tempo. Frisparket tas av den gyldne foten til Eivind Skughei og med litt hjelp fra vinden samt en noe svak vurdering av keeper går ballen i en flott bue rett i mål, 1-1 og match igjen.

Eivind Skughei lurer keeper med langskudd fra 35 meter!

Dette tenner selvsagt hjemmelaget og det er noe mer energi i spillet frem til vi møter på litt motgang i form av skader; Gjermund Fimland må gå ut med en skade i kneet, Sebastian må ut med det som viser seg å være en brukket nese, samt at Lars Berg Jacobsen og Mirza Basic byttes ut med noe tunge bein. Når vi fra før har fem skader og en karantene så gir det rom for unggutter å vise seg frem. Krokeide tar plass i de bakre rekker og inngår ikke i unggutt-kategorien; den kategorien tilhører Birk Krogstad, til tross for at han har vært med en stund allerede, og han går inn å gjør en bra jobb både på back og sentralt midtbane.  I tillegg får vi to debutanter på selveste 16. mai; tvillingbroren til vår keeper og dagens beste TB-spiller Morten Nesset, nemlig Dylan Nesset får sin debut for a-laget og det samme gjelder Senad Nukicic. Begge går inn å gjør en fin jobb resten av matchen - gratulerer gutter!!

Når det er sagt så er det lite heldig med fire bytter på kort tid, det gjør noe med rytmen i spillet og dessverre så mister vi litt grepet igjen. Dette fører også til at vi mister fokus på en dødball etter ca. 72 minutter. Ørje får slå en pasning langs bakken fra cornerflagget, upresset slår de videre inn i feltet og 1-2 er uungåelig.

Dagens BB på hjemmelaget, Morten Nesset.  Foto: Laila Strengen

Etter den scoringen blir det letter kaos, nettopp på grunn av scoringen. Vi må frem og Ørje får masse kontringsrom. Ørje kan takke sin keeper og en godt plassert forsvarspiller på linja for at de ikke slapp inn flere samt at vi må takke vår keeper som plukket frem ett par redninger som viser Mortens kvalitet. En solid prestasjon igjen fra Morten som fortjent blir kveldens BB!

Sjansene til å få med seg et poeng er altså absolutt til stede, men dessverre så står det fortsatt 1-2 når dommeren blåser av etter 90+ spilte minutter.